Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rent ut 11 (På ljuspelare)



Prydnad

Idrotten är en sur gammal gubbe.
Vi lever
i en globaliserad värld
och nationerna
är överspelade antikviteter.
Då rycker “idrottshjältarna” in.
Man ska hålla på sitt land.
Varför?
Överbetalda biffar
med träkåppar i händerna
slår på en gummitrissa,
om de klär sig i gula tröjor
prydda med tre kronor
ska en hel befolkning
darra av upphetsning
och ställa sig upp
och sjunga nationalsången.
Varför?
Det är raka motsatsen
till internationalism.
Nationerna är överspelade.
Tack och lov.
Och idrotten.
Förhoppningsvis.


*
Dikten uppläst


Logotype för Poeten Salvador
-Liten Poetik-




Fri vers av Poeten Salvador VIP
Läst 255 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-03-26 12:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Poeten Salvador
Poeten Salvador VIP