Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vart står Vi nu?

 

 

Gräddhyllan blev Dig för trång.

Urskrapad blev livets vaniljstång

Ut i kylan sen ner i unkna källar vrån.

Krokbens fötter i vägen, bryter ena tån.

 

Du famlar i mörker trampar kvicksand.

Ropar i vakuum, sträcker ut Din hand.

Gropgrävarna står givakt och på kö.

Ledstången är insåpad och säger adjö.

 

Barkbröd vart än ögat ser.

Sump vatten mot Dig hånler.

Skam går stolt på torra land.

Du som längtar öppen famn.

 

Du nynnar tyst " Vem vet inte Du".

Och minns tider av morgon ruv.

Endast eftertänksamheten är sann vetenskap.

Viskar Du tyst och går mot nästa lejongap.

 

Du ber och har bedit länge nu.

Himlens tak syns som en koppar mur.

Men en smekande GUDS vind.

Försöker göra Sig hörd mot Din kind.

 

De gamla löftena kan ej svika.

Han VET, önskar att snart berika.

Snart, mycket snart vänder ALLT.

Han bestämmer och ondskan får göra HALT!

 

Vad De ogudaktiga önskar blir till ingenting.

Och snart får Hans Brud sin Vigselring.

Upprättelsens tsunami är på väg nu.

Han bestämmer för HAN är GUD.

 

Du nynnar på en lovsång Du skrev en gång.

"Vem har jag i himlen utan Dig", En Guda sång.

Nu ler Du och spelar den på Gitarren.

I hjärtats rot sjunger, kvittrar Guds-sparven.

 

Du ler, Du LER, Du skrattar.

Och GUD ler också, Han fattar.

HAN fattar....

 

KB

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Karl-Bo Lundstedt VIP
Läst 191 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-05-19 08:11



Bookmark and Share


  Page Goldenboy VIP
snygg tavla
2023-12-08

  Bibbi VIP
Strålande.
2023-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Karl-Bo Lundstedt
Karl-Bo Lundstedt VIP