Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
'Till sin natur var Torkel ibland groda och annars en smula stingslig, elak som en mänsklig skorpion.' Ett försök igen att skapa väl förtäckt smörja. Litet högtidlig och känslosamt otydlig, taffligt. På hemgjord dialekt.


Naturen är som underbar





Björkens sus gick som ena Kåre,
över stock, även över Sten, likt får e.
Strandens ved låg som ändlöst läcker,
inom räckhåll för var våg, så smäcker.

Så som en vacker Saga,
var tång för vart bryn och laga.
Likt en somrig skog av bok,
var flickan brun i hyn likt e tok.

Kaj som tog emot var båt,
låg sköljd av regnet ännu våt.
Stiltje kunde drabba vårvinden
om ej blåst sprang som hinden.




Bunden vers (Rim) av lodjuret/seglare VIP
Läst 310 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-06-13 18:43



Bookmark and Share


  ULJO
Naturen är underbar och du ger den extra energi
2017-06-13
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP