Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det oundvikliga



All tid
ett tidsbestämt kontrakt,
där ingen kan läsa
det finstilta.

Det oundvikliga
tränger sig på -

Vi hyr
vår boning,
och där är det
oundvikliga,

det obönhörliga,
som inga böner hör,

en ovälkommen
men självklar gäst
med egen nyckel.

Jag är instängd
i ensamheten,
inträngd
av instängdheten
i ett hörn
av verkligheten.

Det förflutnas skuggor
blir en misslyckad fondtapet
att se in i -

framtiden
är några korta steg
till horisonten.

Jag låste väl dörren
bakom mig?






Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 362 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2017-06-16 11:34



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Starkt.
2017-08-14

  Eva Langrath VIP
Stark text om vår förgänglighet, allt har vi till låns och vet aldrig för hur länge.
2017-07-19

  Maiah VIP
Du förmedlar en stark känsla med din text lite skrämmande och tvivlande, en otrgghets känsla på starkt sätt
2017-06-22

  Ingrid Trolle
En starkt berörande
text du skrivit.
Det finns andra
dörrar i din boning
Försök en annan än
den du brukar låsa
2017-06-17

  Carola Bouvin
Stäng en dörr och nya vägar öppnas
2017-06-16

    ej medlem längre
Så sant, vi hyr vår boning, men kan inte bestämma över den! Det som sker, det sker utan att man kan göra något åt det!
"Instängd i ensamheten", låter lite kusligt!
2017-06-16

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket bra beskriven känsla, man ryser nästan lite...
2017-06-16

  RitaBrunner
Ibland måste man armbåga sig ut från en trängd situation, göra ett bättre val för sin egen skull.
Även om min tolkning skulle vara helt åt skogen så gillar jag hur du skriver! :)
2017-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP