Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag som läste historien i en gammal tidskrift en gång då jag inte satt min fot Örebro, skrattade inte åt den ens då. Däremot såg jag en advokat söka dränka sina sorger i en gammal stövel. Hon var inte ens halvvägs igenom Italiens klack.


Dagens Lindberg 2017 06 22




Det var en tysk, en dansk och så Lindberg. De satt på krogen och drog vitsar för varandra. Alldeles i slutet på en kul historia klev det in en kommissarie och hennes tvenne assistenter genom dörren. Förmodligen var de med i en teveserie av något slag. De tre herrarna, som satt i ett hörn och drack, skrattade bullrande åt sluttampen, i vilken bara sista raden hördes åt andra möjliga lyssnare. Ty detta var en schackpjäs i radio och det enda som hördes över sorlet innan tystnaden sänkte sig som en trött isbjörn över stormen före lugnet var '...därför sa apan på axeln, till hunden bredvid sig. Ser du vad jag sade nyss om advokater?'




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 385 gånger
Publicerad 2017-06-22 10:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP