Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi drömmer

Drömlandskap formade efter
livets vandrings led.
Ger minnesbilder av det som en gång var.
Försöker tolka se varje detalj ur vakenhetens tids-vred.
Allt som legat i karantän längtar söker efter svar.

Vi drömmer.
Vi glömmer.
Vi gömmer.

En del söker i det okända och tror på vad medium förkunnar.
De leds vilse och hamnar i en värld omgiven av spöken.
Deras drömmar blir en port ner i det ockultas djupa brunnar.
Labyrinter utan svar vägen hem blir en vandring genom öken.

Vi drömmer.
Vi glömmer.
Vi gömmer.

Gud gav oss drömmar och svarar oss utifrån Sin försoning.
Inte syna i sömmarna utifrån andebesvärjares villolära.
Gud vill själv ge oss svaren med vishet från himlens boning.
Han endast Han kan lyfta oss upp ur brunnar och bära.

Men, Vi drömmer.
Ja, Vi glömmer.
Och, Vi gömmer.

Han sa: "Jag är vägen sanningen och livet.
Ingen kommer till Fadern utom genom Mig."
Så Du medmänniska kom, våga ta sista klivet.
Han kärleken Själv kallar idag just
på just Dig.

Då!

Skall Han beskydda Dig när Du drömmer.
Påminna Dig om Sin kärlek som Du glömmer
Hela, rena Dig från allt som Du i mörkret gömmer.

För!

Vi drömmer.
Vi glömmer.
Vi gömmer.

 

KB




Bunden vers (Annat versmått) av Karl-Bo Lundstedt VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-07-09 15:19



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Men om man står och dagdrömmer i kön till kassan eller bussen. Är det då en själv som drömmer eller är det ämne för ett skrivet drama?
2017-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Karl-Bo Lundstedt
Karl-Bo Lundstedt VIP