Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Utan helgelse får ingen se Herren.


SMYCKNINGSTID

nu smyckar Jesus Kristus Sin brud

grannlåten plockas bort

allt det som inte kommit från Gud

skalas av inom kort

är något här till hinders för oss

tyngs vi av bördor här

så blir det tungt att löpa det lopp

som hem till himlen bär

 

skökan är utspökad

bruden är ren

strålar i bländvit skrud

blir skaran utökad?

timmen är sen!

hasta på Herrens bud

skökan är konstlad

och oattraktiv

bruden är frisk och grann

fylld av det heliga

himmelska liv

som har gjort henne sann

 

 

nu smyckar Jesus Kristus Sin brud

skillnaden är flagrant

och när hon så höjer lovsångens ljud

klingar den klart och sant

vem ska församlingen likbildas med

om inte Brudgummen?

Han har ju friköpt Sin brud med Sitt blod

genom försoningen

 

 

LARZ GUSTAFSSON




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 425 gånger
Publicerad 2017-07-09 17:51



Bookmark and Share


  mare VIP
Din dikt strålar
av sannings ljus!
2017-07-15

    ej medlem längre
verkligt strålande fint
2017-07-09

    ej medlem längre
Mycket fint! En dikt som man inte kan undgå att bli berörd av...
2017-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP