Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ewa Demarczyk - Tomaszów - YouTube https://www.youtube.com/watch?v=Cv_IjlzlfCE


Tomaszow

 

vi skulle kanske 
vistas en dag i Tomaszow 
min älskade 
där finns möjligen kvar 
en gyllene skymning 
som i fjol 
septembertystnaden

i det vita huset 
i det här rummet 
där främmande möbler ställdes in 
måste vi sluta vårt samtal 
tragiskt oavslutat

ännu från mina ljusa ögon 
strömmar till läppar en saltdroppe 
din mun har gröna druvors sötma 
ett samtal är redan över

det vita hemmet det döda rummet 
ständigt förvånat förstår inget 
människor satte ner främmande möbler 
i eftertankar gick de från huset

ändå finns allt kvar där 
septembers tystnad pågår 
så låt oss ännu för en stund min älskade 
vistas i Tomaszow

ännu sjunger jag dig med blicken 
Du holde Kunst ! och hjärtat brister 
och måste åka så du tar farväl 
men i min hand din darrar inte

och åkte bort lämnade dig 
som drömmen bröt samtalet 
välsignade förbannade 
du holde Kunst! alltså så här 
utan ett ord

vi skulle kanske 
vistas en dag i Tomaszow 
min älskade 
där finns möjligen kvar 
en gyllene skymning 
som i fjol 
septembertystnaden

ännu från mina ljusa ögon 
strömmar till läppar en saltdroppe 
din mun har gröna druvors sötma 
ett samtal är redan över

Tuwim. Översättning A L

 
 
 
 



Övriga genrer (Översättning) av alicja lappalainen VIP
Läst 375 gånger
Publicerad 2017-07-09 22:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

alicja lappalainen
alicja lappalainen VIP