Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Säg aldrig goodbye !

 

 

 

en typisk höstdag

vinden blåser kyla över finska viken

drar jag kappan

tätare

fäller upp kragen

huttrar

 

vandringen

över Esplanadens höstförgyllda

promenadstråk

-

en snålblåst dag i september oktober

november

 

Stockmanns galna dagar (obs tiden) skyltarna

 

slut på distressen kom

med oss

till delikatessen

-

köp köp köp allt tänkbart krims-krams

slut på distressen

kom

 

underkylt regn

piskar det formlösa ansiktets

skäggstubb

med alexander Stubbs

förgyllda

nygamla manschettknappar

timebrake

 

Evianpaus nu

detta evinnerliga nonsenstonala

tanketjatter

 

berörde mig aldrig mindre i d-moll

 

än

dessa framtida

ovissheters cystaliknande

mantelstruktur

 

eller hur

jag avskyr alla patetiska farväl

plattityder

-

goodbye sade Houdini bara

och försvann

 

visst blev det ju definitivt alltid så

till slut

 

men framför allt

 

låt mig få se

ditt mörkeromsvepta ansikte

inatt

låt mig få beröra

min Gud

-

i evighetens eskatologiska

harmoni




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-07-12 05:07

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  objekt3
när knallen kom kom nyheterna de där döskalleringarna och slime inte att förglömma slime
2017-07-12

    ej medlem längre
Hösten och vemodet sveper runt orden i din text.
2017-07-12

    ej medlem längre
blir matt av din ekvilibristiska ordsymfoni...

evighetens eskatologiska harmoni
Jesus budskap tro och gärningar
(var tvungen Googla !)

2017-07-12

    ej medlem längre
Starka, intensiva rader! Svåra att värja sig mot! Som "låt mig se/ditt mörkeromsvepta ansikte/inatt/låt mig få beröra/min Gud"
2017-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP