Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Luk 10:19-20


DÖRREN INGEN STÄNGER

det finns en dörr som ingen stänger

det finns en famn som öppen är

det är på detta allting hänger:

mitt namn är skrivet ovan där!

och där finns källan till min glädje

som aldrig nånsin sinar ut

så jag ska avtåga i seger

när vandringstiden här är slut

 

 

ett Herrens barn är aldrig ensamt

fast det kan förefalla så

nej, vi är alltid två på resan

och det känns tryggt att bygga på

den fasta grundval Herren Jesus

genom försoningen har lagt

den rubbas ej av konjunkturer

den är ett värn mot satans makt

 

 

jag kan bli utslängd från det mesta

men aldrig Gudsgemenskapen!

jag kan bli uthängd av min nästa

men aldrig utestängd från den

jag löper gatlopp, schavotterar

men inget skiljer mig från Far

när världens nöjesfält raserats

har vi den bästa glädjen kvar

 

 

LARZ GUSTAFSSON 15/7 2017

 

(Bild från Google)

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 312 gånger
Publicerad 2017-07-15 13:45



Bookmark and Share


  Therés
Ger tröst <3
2017-07-15

    ej medlem längre
Ja, så sant!
Mycket vacker dikt!
2017-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP