Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En metod är så god som någon. Och hon har ju alltid varit en smula egen, inte sant? Det är tur att du aldrig skulle kunna få en sådan ide eller något i den stilen. Själv är du nästan otäckt vanlig.


Fira födelsedagen hemma?





Regina firar sin födelsedag genom att gå bort till andra. Skulle de alls komma om hon bjöd in dem till sig? Alltså åker hon hem till mamma och pappa, så hon kan vara säker på att alls bli firad. Inte behöver hon tänka på att städa och göra fint, planera, handla, laga mat och efterrätt, diska eller anstränga sig det minsta. Hon bara kommer dit, sover över. Vaknar och dagen hon vaknar är det hennes födelsedag. Hon tycket sig ha funnit på en riktig panggrej. Jag menar, vilka kan motstå en födelsedag, om den alltid tar sig ut i familjens hägn? Få saker faller henne in, men födelsedagens firande är i alla fall stort, och hur skall väl hennes föräldrar kunna neka henne den gesten. De firar sina födelsedagar hemma hos sig, så varför skulle de ha något emot om hon var hos dem på sin? Hennes syskon och andra människor kan inte gärna avstå från att komma. Presenter har de med sig även, de flesta av dem. Vänliga är de också. Just den gången i alla fall. Den dagen, på året, skulle de bara våga annat. För det är väl hennes stora dag just då?




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 448 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-07-22 10:36



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Man kan väl vara hygglig utan
att det bullas upp till fest?
Bra flyt.

Tar själv inte så allvarligt på bemärkelsedagar. Det blir mer av
ett konstaterande och möjligen
en tårtbit
på jobbet.
2017-07-22

  Gunwale VIP
Aj... det gör alltid ont när glädjen inte får vara alldeles ren!
2017-07-22
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP