Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland måste en ta igen sig emellan, matpaus, handen eller benet, vaden... Bilen? Åh, soporna hämtas på måndagar... Byte av tåg. Hållplats, snålskjuts (som min väninna kallar taxiresan). Umgänge är ibland som öl utan kolsyra. Avsaknad av fest.


En sorts muta (del II)





(Åter efter en som nödvändig tids uppehåll.)

Läser här ur mina anteckningar...

'Kan du göra det motsatta även?'
'Visa missnöje? O ja. Men det gör att högst övertygande påverka, mer privat.'
'För att ha som jämförelse?'
'Jo. Men det kan krävas en publik även för en sådan insats.'
'Där kommer din väninna in i spelet?'
'Utomordentlig prestation också.'
'Så ni samarbetar gott då. Men hur ser fördelningen av gaget ut?
Har hon en fast summa eller är det en fråga om procentsats?'
'Betalt för sin insats? Hm. Har inte tänkt närmare på saken.
Tål att tänka på. Absolut.'
(Oöversättliga ljud och visst näst intill ohörbart mummel)
'Likaså? Är det ett namn? Patentsökt?'
'Hur tillbringad fritiden?'
'Min egen? Genom att se på fri idrott. Och annan sport.
Ser på som en film, som ren underhållning. Stillbild även.'
'Hur menar du då?'
'Som när huvuden guppar upp och ned i en bassäng.
Figurer som rör sig över en plan. Bara på avstånd.
Som anonyma och diskreta statister, gör sin sak.
Som vore det stor konst. På duken.'




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 264 gånger
Publicerad 2017-07-24 10:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP