Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2:a Korintierbrevet 5:17


ALLT DET GAMLA ÄR FÖRBI

jag minns en gång på

ett gårdskärskvitter

jag gjorde bort mig så oerhört

och jag minns "logen"

med dans och fnitter

och tonårshjärtat som var så skört

en varmfront drog

genom kalla kriget

men den var flyktig och temporär

det fanns ej öron

för vildmarksskriet

det var en exklusiv atmosfär

jag sörjer inte alls som jag gjorde

när jag var yngre och ganska dum

ty jag blev kallad och frälst och smordes

mitt uppdrag är EVANGELIUM!

allt annat bleknar och blie sekunda

där evangelii ljus strålar klart

det är så underbart att begrunda

att Jesus kommer tillbaka snart!

ungdomens rumlande var fåfängligt

och ledde blott in i tomheten

jag byggde på det som var förgängligt

berömde mig utav dumheten

jag flydde långt och sen ännu längre

och mörker omgav en sargad själ

nu är jag fri och flyr inte längre

sen Jesus Kristus har gjort allt väl

 

LARZ GUSTAFSSON  25/7 2017

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 432 gånger
Publicerad 2017-07-25 17:08



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket fint och gripande om förvandlingen från livet i världen till livet med Jesus!
2017-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP