Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mamma mia, blommorna börjar prata

Lite sommarsurr och fågelkvitter.
Morgonbalkongen bjöd
på ett nyvaket solrosöga.
Det är något visst
med en sommarljus knopp
som just öppnat opp.

Körsbärstomatplantan står fortfarande
i hörnet och brummar.
Det är ingen pratsam typ precis.
Inte ett enda ord på hela sommaren.

Han är sig själv nog
och gömmer sina frukter under bladen.
Det bästa man kan göra
är att låta honom hållas.
När jorden är torr
då ska han ha sig en blöta.




Prosa av Feminaz
Läst 263 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-07-26 09:47



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Fantastiskt bra text!
Hade jag haft en hatt så skulle jag lyfta på den.
2017-07-26

  lodjuret/seglare VIP
Om det inte vore skillnad på människor, ett dig och ett mig, du eller en främling. Vad vore då meningen med att mötas, söka äventyret, fiska efter nya blommor? Då skulle väl en yta, ett vatten, en spegel, med eller utan ram, duga gott? Om det inte vore skillnad på texter, skulle de kunna utgöra spänning?
2017-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Feminaz
Feminaz