Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
obetydligt redigerad originaltext 23.03.17


Dansa med vindar (repris)

 

 

 

han dansade i vinden

en lång kragskjorta fladdrade runt

den magra kroppen

och

hans seniga hals

 

jag

iakttog honom vid roten

av ett

gammalt fikonträd

han dansade i medveten extas

med ansiktet

-

genomlyst från insidan

 

trodde väl först han hade dragit syra

 

sedan bara såg jag

det starka vibrerande ljuset

känslan

blev överväldigande

 

jag

dristade mig fram

med den försynt dämpade frågan

vem är du?

 

svaret överraskade mig totalt

 

jag var ett intet

nu är jag allt du nånsin var och blir

i morgon”

 

*

göran 23.03. 2017




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 533 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-07-26 12:44

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
att se sig själv
genomlyst av soleld
vad vore väl
mer eftersträvansvärt

renhet
2017-07-26

    ej medlem längre
Textens innehåll känns leva någonstans mellan dröm och verklighet.

2017-07-26

    ej medlem längre
Fantastiskt drömsk text särskilt stark är "genomlysning från insidan". Sedan
kommer kraften i sista meningen med en rejäl dos verklighet. Imorgon, kanske imorgon.
2017-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP