Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Halvdan Bernt Renling poet,journalist,redaktör 1924-2001


DEN SISTE KLARABOHEMEN

Halvdan Renling var en poet
och tidskriftsredaktör
av det rätta virket,
som i den kulturella snålblåsten
aldrig gav vika,utan fortsatte enträget
ge ut sin tidskrift för nyromantisk
orientering "Metamorfos"
mellan (1952) 1975-2001,
då han gick vidare till en bättre värld.

Det är inte många tidskrifter som
överlever så länge,
trots inbördes strider om inriktning,
och har därav kallats "Nestor"
inom tidskriftsvärlden där den
alltjämt fortlever genom försorg
av hans syster och ideela förgreningar.

Tidskriften blev beryktad på 50-talet
genom den sk "Metamorfosgruppen"
med namn som Peter Bergman och
Paul Andersson
varav den sistnämnde omnämndes
ibland som Sveriges Rimbaud.

Tidskriftens policy är alltjämt att
ge plats åt såväl okända som kända
litterära skribenter.


Ingår som nr 111 i "Litterära brottstycken"




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 318 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-08-09 22:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP