Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Teveserie finns nu med ett snarlikt namn. Människor som uttalar ord som 'vatten' eller 'vattnen' som 'vattnena' och vill ha det till dialekt, de är ju bara så fel ute. Var och förbliv för num Stig.


Meningen med klivet





Meningen med klivet är att gå fram till tvättmaskinen och ta ut tvätten hel ur tvättmaskinen.
Trots att den, meningen, för dig, känns som att behöva kolla mobilen.
Att Gösta och Greta tagit en kanelbulle till kaffet.
Som att ta skiva bröd med ost till en kopp hett, oavsett vad koppen innehåller av drickbart.
Tjära exempelvis, bör du inte se som drickbart.
Om tar ut tvätten ur diskmaskinen så är det att se som fel.
Även att ta ut bilen ur städskåpet, känns lätt fel.
Hellre då hammaren ur garaget.
Så att söka svara på den frågan är meningsfullt.
För tänk om wienerbrödet eller glödlamporna hittades i kylskåpet?
Titta i skafferiet istället.
Det hörs ju på namnet.
Att det är där en tittar först.
Förr kunde en till och med gå in och söka saker där.
Även om kläder och verktyg sällan söktes just där.
Skillnaden mellan att ha en kaka i ugnen, en plåt med bullar eller ett gäng stekpannor, bör vara att cykeln bör stå i stallet.
Om hästen är utsläppt på bete i hagen.
Exempelvis.
En del har kor och skepp i kyrkan.
Men de flesta får väl sin viloplats på kyrkogården.
Kanske med fast adress.
Många nog får sin grav i sjön eller havet.
Båt eller inte.
Ibland blir det översvämning.
Om vädret får ha ett ord med i laget.
Blåsten. Krisen. Kriget. Kärleken. Känslorna.
Slagsmålet. Brottmålet. Fotbollsmålen.
Sist men inte minst.




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 357 gånger
Publicerad 2017-08-15 11:05



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
En salig eller möjligen osalig blandning, eller som ett paket Kellogs, tex. där bitarna alltid är för sig och i ordning och oordning samtidigt. Men utan att det påverkar konsumenten.
2017-08-15

  ULJO
Meningen med klivet är väl att leva så gott man kan och få ut så mycket som möjligt för att sedan välförtjänt få sin sista vila på det du kallar kyrkogård.
2017-08-15
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP