Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sanningen 2 (På ljudspelare)

Poesin
Lever





Prydnad

Man brukar säga:
Där spriten går in,
går vettet ur.
Ett riktigare ordspråk är:
Där brännvinet går in,
går inspirationen in.
Hur många dikter
har jag inte skrivit
gravt berusad?
Man diskuterar ofta
vilken uppfinning som är viktigast.
Många svarar hjulet.
Jag påstår
att brännvinet
är mänsklighetens största framsteg.


*
Dikten uppläst


Logotype för Poeten Salvador
-Liten Poetik-




Fri vers av Poeten Salvador VIP
Läst 486 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-04-09 13:17



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Intressant tanke. Men jag håller nog inte med. Nära anhöriga var alkoholister. Det förde inte med sig något gott.
2018-04-09

  Marita Ohlquist VIP
Hjulet kanske uppfanns efter ett par glas vin?
2018-04-09

  Solstrale VIP
Tokroligt resonemang som ekvilibrera och vill mera, föder tankar som vill föra tanken på vin, livets vin, var icke menat dryck utan ådrornas susande brusande pulserande, kanske går alkoholen in i dessa hålen, bara den inte tar kål på'n...
2018-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Poeten Salvador
Poeten Salvador VIP