Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Martall



Vriden av vädret
envist vresig
krumbuktande

ständigt tuktad
av saltvind och yrsnö,
piskad av regn och hagel
i tö

omslingrande sig själv
med ormlika armar
famnar den livet,
vägrar att dö.







Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 792 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2017-08-21 11:14



Bookmark and Share


  Fulbergarn
de är fina
2017-09-24

  aol
Just så är martallarna
2017-09-17

  Goraxy 89 Orion VIP
Jag beundrar martallarna. Dom är mina hjältar och dom ger aldrig upp utan står kvar djupt rotade !
2017-08-26

  RitaBrunner
Naturens små underverk!
Väldigt fint skaldat om tallen!
2017-08-22

  stenhur VIP
assonanserna förstärker fint bilden av det sig själv omslingrande trädet
2017-08-22

  Thomas Widemark
Fint! Ska tänka på din dikt när jag vandrar bland martallar härnäst, eller när jag ser nåt annat liv som härdar ut på liknande sätt.
2017-08-21

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Envisheten i naturform.Fint sammanfattat.
TBG.
2017-08-21

  ResenärGenomLivet VIP
Snygg beskrivning av detta knotiga träd, som ändå är väldigt vackert tycker jag...
2017-08-21

    ej medlem längre
Fin bild av livet när det är som mest uthålligt!
2017-08-21

  Marita Ohlquist VIP
Martallen, ja, för mig en symbol för överlevnad!
2017-08-21

  Gunnel Eriksson VIP
Själva ordet "martall" är en beskrivning i sig som du sedan fördjupar med din vackra dikt.
2017-08-21

  Julio VIP
Du är en mästare
2017-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP