Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alexander Blok


På restaurangen

 



Jag glömmer inte, nej aldrig. Var det han, eller  var  det inte han
Den kvällen av skymningens eld
Bleknade himlen som en utbränd aska
Och gatlampans gula glöd slocknade redan.

Jag satt i salen nära fönstret bland folkmassans brus
Där kärleken till musiken brinner,
Jag skickade dig en ros i pokalen. En svart ros. 
"A. I" Gyllene som himlen.

Du tittade. Jag grepp i en djärv förvirring
Din högdragna blick och hedrade dig,
Bredvid fanns han, du vänt dig dit
Och med en mild stämma sade ”Han älskar också ”.

Svaret vällt ut så hårt av strängar
Och fiolens ljud spelade runt.
Du var så nära mig med ditt unga förakt
Och ogripbar som dina darrande händer.

Du reste dig upp med rädslan. En fågel redo att fly
Gick förbi mig lätt som en dröm
Doftande med parfymer, fladdrande med fransarna
Din klännings siden har gömt ett blygt sus

Men speglarnas djup skrek med din blick
Och ropande frestade "nå, ta!"...
Och tamburinen spelade, en zigenerska snyftande sjöng
Om skymningen, om kärleken sin sång.

översättning Al




Övriga genrer (Översättning) av alicja lappalainen VIP
Läst 338 gånger
Publicerad 2017-08-25 08:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

alicja lappalainen
alicja lappalainen VIP