Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fall och förändring



Trodde detta,
att jag hade i handen-
mitt öde,

som en fågel
i sitt rede,
vilande skönt,
kände det mjuka
i min hand

men så föll jag
ner i allt det sjuka
som ju inte fanns.

Så blev jag min egen fågel,
inget öde, ingen flykt,
bara hjärtats slag
och minuter mättes
i varje andetag.

Att vila så,
var mig förunnat av nåd
ett litet tag -

och däri hoppet
att än en gång
få vara verklig,
leva mänskligt
värdigt
än ett slag,

i hopp att andas
vacker verklighet
i varje andetag.














Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 448 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2017-09-01 17:44



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Själva läsningen av det skrivna.
Som en sorts delad upplevelse.
Bara personlig(t).
2017-09-08

  ResenärGenomLivet VIP
Förändring kan vara både på gott och ont...fint diktat...
2017-09-08

    ej medlem längre
Att bli avskalad till sitt andetag, och känna hopp och glädje över att få känna det vackra i att leva... Fantastisk poesi!
2017-09-05

  Monika A Mirsch VIP
"... i varje andetag..."
underbar poesi - tack!

2017-09-03

  stenhur VIP
Känns som en angelägen påminnelse om vikten av att ta vara på varje stund i livet
2017-09-03

  Gunnel Eriksson VIP
Den här dikten känns som en
beskrivning av när jag drabbades
av hjärnhinneinflammation och låg
på IVA. Naturligtvis handlar den om
något som rör författarjaget och den
är mycket tilltalande med sina korta
rader.
2017-09-02

  aol
En text som väcker tankar , bra skrivet,
2017-09-02

  Rise Little One
En mycket tilltalande text som berör...
2017-09-02

  walborg
Många tankar väcks
2017-09-01

  Palett
Fin text !
2017-09-01

    ej medlem längre
Tankeväckande rader.
2017-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP