Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Psa 126:5 De som så med tårar skola skörda med jubel. Psa 126:6 De gå åstad gråtande och bära sitt utsäde; de komma åter med jubel och bära sina kärvar.


Värdig, färdig, gråten...

 

Gråtit färdigt?

Frågade "samvetande själen"

Nej, svarade jag.

Har preXis börjat...

 

Då människan bygger sina riken

kastas såna som oss ner i diken

Männskan har endast andvändning

av Dem som i en handvändning

är stor och stark, obruten och framgångsrik

bygger Egots Babelstorn av nertrampade lik.

 

 

MEN, Gud bygger Sitt Rike av sådana som oss

som kommit till korta och endast ser ett kors

Brutna rör av själ och kropp

fattig ande gråter längtans hopp

Han gör vårt brutna rör till en shofar

en jubel-basun en segerfanfar

 

Ett brutet liv av smärta och sorg

görs  till ett instrument en fast borg

En "mask Jakob" blir till en tröskvagn då

så gör bara en Korsfäst Gud ja Han förmår

Lyfter till höjder av Vindens uppståndelse sus

örnen får nya vingarfjädrar upp till Faderns Hus

 

Då....

Gråtit färdigt?

Frågade "samvetande själen" åter igen..

 

Kan inte svara för Hans genomborrade

händer torkar varje tår

år ut år in var minut och sekund

som runnit ut i jorde livets sand

Hemma  i tryggheten Hans famn

vaggas Vi alla då in i Himmelrikets

salar och hav av glaskristall

Hans eget eviga saliga land........

 

 

KB i natten...

 

https://www.youtube.com/watch?v=6CrH8sylmw0

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Karl-Bo Lundstedt VIP
Läst 607 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-09-07 05:32



Bookmark and Share


  aol
I ett jubel skall vi alla förenas med honom en gång och bli ett.
2017-11-01

    ej medlem längre
applåd
2017-09-07

  Bibbi VIP
Oändligt fint.
2017-09-07

    ej medlem längre
Mycket fin text!
"Men, Gud bygger sitt rike av sådana som oss, som kommit till korta och endast ser ett kors".
2017-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Karl-Bo Lundstedt
Karl-Bo Lundstedt VIP