Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem är jag egentligen?

 

 

 

såg dig stående

där

under Stockmanns klocka iförd retro-

läderjacka

svart

 

och ingenting under

 

öronsnäckor

du lyssnar fortfarande på Tarja

the shadow self

och

låten no bitter end

why?

 

vad väntar du på

vem?

och vem är jag egentligen

mannen

med de söndertrampade

skorna

-

ögon som alltid rinner eller

brinner

 

föddes vi inte under samma

ensamt vandrande

utslocknade

stjärna?

-

någongång en gång

ett fjärran

nära

 

göran e. 12.9.17

 

(PS)

Linjebuss 42 HSL kör långsamt förbi mitt fönster i ett lummigt finskt höstlandskap. Häcken har vuxit en del sedan jag flyttade hit 2013. De två lövträden ut mot gatan kastar skugga. Lågstadieskola mitt emot med nojsande finska barn. Man ser invandrarfamiljer passera med barnvagn allt oftare nu. En finsk man berättade på K-market en gång att han blivit uppläxad av ung somalisk kvinna då han hälsat henne med den allmänna 'Assalamu alaikum' hälsningen, och fick då höra att den hälsningen var avsedd bara för muslimer – Otrogna fick inte använda den för det var en skymf mot Allah! - Det där sista var nog mitt tillägg för så tolkade jag hennes ilska.

Det är vidare uppenbart att min identitet som finländare har av somliga ifrågasatts. Någon vill att jag skall heta Peter någonting och bo i Värmland eller Dalarna, så man kan åka förbi o kolla om man är hemma? Naturligtvis skriver jag sedan här på poeter under olika namn o litet olika sorter lyrik :) Skall man bara skratta nu, eller skall man bli J*VL*G ?

*

Lyssnar själv också på Tarja Turunen nu – Riktigt uppfriskande tungt ibland !

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 295 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-09-12 16:09

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  i af apa
musik!!
2017-09-12

  objekt3
Friktion
2017-09-12

    Sefarge VIP
Ett substitut
För den försvunna
Placebo- effekten?
Hur som helst
I alla dina roller
Tur att du finns
:}
2017-09-12

    ej medlem längre
Vi föds alla någonstans under samma stjärna. Vissa människor lämnar mer avtryck än andra. Träffande bilder och musikreferenser som alltid!

P.S.Varför inte både skratta och vara j-g samtidigt?
2017-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP