Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kulör. En text med ord i. Otypiska ord. Piskad grädde. Tymplig. Orymlig. Håkärring. Gubbstöt.


Orymlig




Väskan kunde inte
härbärgera ett halvt cirkustält.

Men väl en påse färska fikon,
utöver det som 'redan fanns där'.

Exempelvis ett paket torkade fikon.
Några mogna bananer.

En ej ännu trasig lykta.
Något skepp som skulle komma lastat syntes inte till.

Någon hund hördes inte skallet av.
Nio gamla rutiga näsdukar.

En nyligen begagnad portmonnä.
Rosamunds kokbok från 1932.

En tredjedels grön bit av glas,
rundad likt halsen på en flaska bayerskt öl.

Hade väskan någon form, kulör?
Visst hade den det, vilken spelar väl ingen roll?




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 477 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-09-13 16:14



Bookmark and Share


  Jeremiel
Texten får mig att reflektera över minnena i mitt eget liv.
Varför har jag sparat mina "torkade fikon".
Har jag kvar den "trasiga glasbiten" för att den är vacker?
Skönt tankeväckande!
2017-09-14

  Gunwale VIP
Vad hade man kunnat vara - "om bara ..."? Varför kan man inte få bära med sig ett cirkustält genom livet, inte ens ett halvt? Nu fick jag i stort sett visst bara fikon. Men färska är ju bättre än torkade?
Texten är mig en duglig cirkus utan ett enda utnyttjat djur.
2017-09-14

  Öknens Ros VIP
innehållet räknas..visst, ändock väskan har sin egen historia.
2017-09-13

  ULJO
En väska är en väska hur den än ser ut. Det är ju funktionen som är det viktiga.
2017-09-13

    Lars J
Så bra! Och för mig som läsare blir diktens väska till en livets ryggsäck.
2017-09-13
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP