Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Elegi om hösten



Vackert
fallande klanger,
kyrkklockors ljud
genom höststrimlad grönska

dämpade av färden
men ändå ett bud
om samling av alla
som alltid och fordom,
men ändå kanske fåfängt idag
att kalla
som förr till gemenskap
med Gud

Nu står kyrkan långt borta
till för somligas dyrkan,
och klockringda kallelsen faller
enligt Guds ord,
som ofruktbar sådd
på hälleberg
och i ofruktsam jord

Högt över allt
drar vinden
obetänksamt kallt,
men särar ändå som i nåd
på molnens ridå,
så ljuset kan falla
ner genom grönskan
att upplysa
oss alla.







Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 539 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-09-16 11:00



Bookmark and Share


  Minkki VIP
visst och sant, tiderna förändras, vi går mot hösten i naturen och i livet, med eller utan barnatro
2017-09-23

  Lena Själsöga Keijser
din stämma är alltid så seende vacker
öppnar upp
just precis
det molnen gör för att vi skall
se
2017-09-20

  Palett
Mycket bra text med vemodskänsla.
2017-09-16

  Eva Langrath VIP
Tycker om tonen som visar på tidsandan vi lever i. Det infinner sig en psalmkänsla inom mig när jag läser texten
2017-09-16

    ej medlem längre
Mycket bra text om tidsläget!
2017-09-16

  Marita Ohlquist VIP
Vemodig och vacker text som skapar tankar och känslor!
2017-09-16

  aol
Vackert berörande skaldat här, en sann skrift dessutom,
2017-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP