Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ordlekerier kan 'ha sin charm'. Liksom pseudonymer. Kommer här ofrivilligt att tänka på en gosse i London, omkring 1920 eller så. Han gick även under ett annat namn. Kommer inte ihåg det. Herr Collins affärer i London. Eller så.


Något litet om känsla






Om du säger dig vilja tillhöra något,
exempelvis en klubb eller ett lag.
Kommer du då automatiskt att känna dig hotad av
att någon säger sig ha en egen tro,
vilja tillhöra en annan klubb,
sätta sitt hopp till ett annat lag?

Varför det, i så fall?

Känner du att de, i Norge, som väl 'håller på Norge',
utgör ett hot mot dig personligen?
Tar du det rent personligt
om de skulle vinna
kampen i kanot eller skridsko?
Det är väl ändå en tävling?

Tänk om det inte gick att möta ett lag
från exempelvis Alice Springs i Australien,
i slägga eller 'stengolv',
bara för att golf är en mer känd sport.

Nu vete fåglarna om de
har en sportversion av bilen Golf
eller om de i så fall har ett annat märke
på en låg vagn i samma koncern.
Bryr de sig ens om det?
(Maybe that not concern them at all.)




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 332 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-09-20 13:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP