Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag var en gång bekant med en som samlade på berättelser och hörsägner. De här är inte några av dem. En släkting till dig hade en vän vars sysslings lärare i engelska hade en syster gift med en dansk fiskare och hans bror ägde en cykel.


Något litet om människor




Irländare kallas de
för att där är det gott
att irra och gå vilse.
Särskilt Ilse.

Estlänningen gillar att klättra
och bestiga höga berg.
Särskilt Mount Ever Est.

En del individer reser till Indien.
Men väl där är det varmt och fuktigt,
maten märklig och magen kommer i olag,
de mår då Inge Vidare.

I den nya världen kommer allt nytt först
och det tog de fasta på
genom att uppkalla första bästa fastland
och på engelska kalla det New Found Land.

Indianer och vita kände inte varandra först,
men det gjorde inget
för så fort hästar blev förvildade där
tog nybyggarna över och kallade indianerna vildar.
Men hästarna släppte de lösa i det fria.
Ännu kan friare ses rida.

Även om du är först med något
så är det bara som du tror.
Allt som ser dagens ljus
kommer från Amerika.
Även om du kom på det alldeles nyss.

Länge troddes osthyveln vara en norsk uppfinning.
Pluto vara en planetarisk hund
och kineser vara födda i Kina.
Men jag har en det står fyra stora bokstäver på.
Ett svenskt bolag trodde jag.

Men det står något på engelska.
Made in China.
Eftersom det står på engelska
och China inte ligger i England
så utgår jag ifrån att det ligger i Virginia.
Eller strax vänster om.





Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 635 gånger
Publicerad 2017-09-20 23:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP