Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I poeternas paviljong finns mången kategori men inte många förstår sig på hur fungerar.


Låt oss förbli inom gränserna för god praxis.

 

 

 

*Jag minns i Paris poet salongerna, där subversiva poeter som var kända efter klädsel, intonation, reflektioner, känsliga, affektiva. Riktiga franska gentlemän. Skurk poeter, fans inte på den tiden.

Jag var som en lite flicka i själskap till min man och titulerades med fru professor, vrida öronen till vänster och höger bland tjocka poeternas rökare ridå.

 

Gå-Gå flickorna har bjudits in vid en vis timme, släpptes in på kvällen i själva verket dem var det tysta gatans flickor med några få ord, på en lapp som var inte skrivet mer en mellan 10-20 ord. På tema:

"Natten är ung"

kom in, prostituera sig med storstad poeter, och internationella kolleger gäster.

 

Man kan säga så såg utt i franska salongerna på äkta poetiska tider.

   Poeterna Arja Sajama var bland dem finna Finland- Svenskar som alltid förstådd sig på vett och etikett och suckade. Hon drog sig undan och lämnade lokalen när det började skarpa bland riktiga poeter med ett kilometer ordförråd.

Det var Paris från förr, åren 1977 som jag kallar poet staden! vad gör vi här på internet sida poeter.se är skamlig.

Ingen som inte önskar får hamna i en huvud text som är inte i sin smak kreationen, och hur ska man veta om man inte skrollat hela texten?

I veckan sida var så drabbat att första stavelser på huvud sida kom på arabiska. Jag loggade in och då försvann arabiska stavelser.

Jag ska reflektera efter flera goda gärningar som stödmedlem men som slutade med modiga handlingar ofta, så jag suckar nu allt för mången besvikelse hör inte till poeter poet liv, utom en slutet krets som lever i sin egen värld som anser sig för finna och inte bryr sig om  sin omgivning.

 




Fri vers (Fri form) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 512 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-09-26 20:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
jag bryr mig om dem som läser mig. du har det mylady.
2017-09-27

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Tack, Paris då, det var bland plaster och tider där alla hade hopp om en framtid, man kunde flyta berg av så mycket solidarisk kraft och vänskap som spirade i luften virvlande, alla rökte och ingen fick cancer, sedan kom in algeriska revolution författare, muslimska predikanter till varje hörna och då försvann den finna Paris stämning.
Idag Paris är inte samma som förr… men på landet i små städer där poetiska enturage lever fortfarande poeter samlas över en kopp kaffe utan att stångats som tjur, en grävande poesi ”Minimilön för pärlsömmen.
eller ”Han är hungrig för den söta” förekomer men i de mänskliga förfinade formerna, en sort svenska mingel, fika, sexa...

2017-09-27

  Fulbergarn
Skurkpoet hm gangsterpoet fick lite idéer. Intressant att få veta lite om Paris poetliv må bra Jeflea
2017-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP