Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild från Google


SNART TIOÅRSJUBILEUM

För snart tio år sedan stegade jag in på en butik som hette Ljusbubblan och som låg på Hamiltongatan här i Gävle.

Mitt ärende var att förkunna Jesus Kristus för folket därinne.

Det gjorde jag också, men jag fick även syn på ett ord eller en term på en bok som salufördes i denna new age-butik. Jag tänkte att jag skulle googla på det där när jag kom hem, vilket också skedde.

Av någon anledning - och jag ser det som Guds ledning - blev en av sökträffarna något (vad minns jag inte) som skrivits på poeter.se

Jag hade aldrig hört talas om poeter.se, men eftersom jag skrev poesi undersökte jag det hela när,are och bestämde mig för att gå med. Det var ju ett strålande tillfälle att publicera mig.

Så det var mitt motiv. Att publicera mig. Inget annat. Sedan fick jag goda vänner - och dessvärre även fiender - på kuppen, och det var ju väldigt trevligt. Vissa av dem har jag haft förmånen och nöjet att sammanstråla med även offline. Ett par av dem har besökt min hustru och mig i vårt hem.

Eftersom jag är alldeles för eldfängd och lättantändlig har jag tyvärr brusat upp mot många då våra värjor korsats i häftig polemik. Många hårda omdömen har fällts. Detta har jag beklagat förr och jag beklagar det ånyo samtidigt som jag passar på att av hjärtat be om förlåtelse. Ingen nämnd, ingen glömd.

Det vore fel att lova bot & bättring. Jag har gjort det förr och misslyckats. Men jag är inte densamme i dag som jag var för tio år sedan eller ens för ett halvår sedan. Det är Guds förtjänst. Man blir som den man umgås med, även om man som kristen aldrig blir fullkomlig här i tiden, under jordevandringen.

Tio år senare och över sjutusen texter senare konstaterar jag med facit i handen att trots alla mina misslyckanden (som jag nog lidit mest av själv) så har det varit värt all möda och all kamp. Pengarna är en bisak i sammanhanget. En struntsumma för så mycket nöje.

Önskar er alla, vän som fiende, en fortsatt trevlig oktobersöndag.

Snart blir jag farfar för tredje gången.

 

Allt gott från,

Gamle ringräven LARZ GUSTAFSSON 

171001

 

 

 




Prosa av Larz Gustafsson VIP
Läst 277 gånger
Publicerad 2017-10-01 11:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP