Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PROPAGANDATEKNISK RETORIK

Det gamla talesättet "om en lögn upprepas tillräckligt ofta,så blir den till en sanning" som inte ens den annars så vettgirige Dick Harrison lyckats utreda ansvarig upphovsman till,mer än spekulationer om att Winston Churchill,Hitler,Lenin mfl kan ha varit med och delat på kakan,i sin propagandatekniska retorik,håller endast i teorin och där sanningen i varje fall är den att sanningen är så obehaglig att de flesta väljer lögnens evangelium istället.

Men detta evangelium håller endast till den gräns,där den måste prövas i praktiken,och man nödgas städa efter sig.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 406 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-10-06 10:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP