Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FÖRFATTAREN SOM BLEV DEN HAN SKREV OM

Michel Manoll 1911-1984 var en fransk
poet, författare och biograf,som ibland
"blev" den person han grottade ner sig
i vid författandet av sina biografier
som Saint-Exupery,Baudelaire mfl
varav han märkbart måste blivit
Baudelaire medan han skrev
"Hans nakna hjärta" 1957
där diktaren statueras som ensam-
hetens,stadens och lidelsernas poet,
i vilken Manoll själv kunde identifiera
sig med,
där han tar läsaren till ett svunnet
1800-tals Paris Boulevarder,Caféer,
gator och gränder,som icke längre är.

Hans djupanalytiskt psykologiska
inblick bär en människokännares
signum att med empatisk förmåga
inkänna sig i en annan människas
livsöde,men kanske det finns en
bit Baudelaire i var och en av oss.


Ingår som nr 140 i "Litterära brottstycken"




Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 479 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-10-07 11:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP