Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under höstmånen



När de höga björkarna
sopat himlen
efter några stormiga
oktoberdagar

klarnar allt
med en suck av lättnad
som skymning och stiltje

Månen triumferar
som guldmynt
mot mörkblå sammet,
ovärderlig

Splittrade moln
som svarta Rorschachplumpar
huserar över husen

Lysande fönster tänds
och gatlyktorna,
även de på rad

På så sätt kan vi se
vår omedelbara närhet ordnad
och önska oss den

och stå emot
vår outtalade fasa
i rollen vi har,
att just vår scen skall strykas
som onödig

och att lysmästaren släcker ner
och vi tvingas fingra på mörkret
och famla oss fram
till sist.






Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 405 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2017-10-07 11:39



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ljust så, just så... Lysande!
2017-10-09

  lodjuret/seglare VIP
Läst o intagen, undan 'Vinden och regnet'.
2017-10-08

  walborg
En underbar hyllning till ljuset mitt i mörkret
2017-10-07

  ResenärGenomLivet VIP
Tänk så mycket det finns att observera...trevlig dikt...
2017-10-07

  Palett
Fina bilder och metaforer i denna text !
2017-10-07

    ej medlem längre
Välskriven, intressant text.
2017-10-07

  stenhur VIP
Teatraliska fragment och besjälade metaforer knyts elegant ihop när betraktaren blir medagerande. Det skapar stark närvarokänsla!
2017-10-07

  Lena Själsöga Keijser
Tack
att dina ord lever
2017-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP