Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TILLERKÄNNANDETS EXISTENS

Det finns många strategier till att döda en bok.

Att åtala och förbjuda ett verk eller i dramatiskare fall avrätta upphovsmannen,tillerkänna enbart verket dess existentiella potential.

En mer effektiv metod är att döda det genom ignorans i medierna genom den tysta döden,och de recensenter som bryta mot den dolda regeln riskerar sin anställning eller sin egen DÖD.

Denna strategi begagnar sig regimerna i fasciststater ofta av när någon oppositionell dissedent söker göra sig hörd inför omvärlden.

En övertro på demokratin är därigenom ett självbedrägeri så länge det finns begravda böcker att damma av,som vid en allmän spridning väl skulle kunna förorsaka ett politiskt skalv av omstörtande potential.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 434 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-10-09 07:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP