Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lätt inspirerad av några andra individer här på sidan. Också.


Man kan bara få ett nej?





Kan man verkligen bara få ett nej?
Är väl en förkortning av en mening?

Egentligen borde det väl vara...

Det går att få ett ja eller ett nej.
Men för att ta risken måste en ju ställa frågan.
Risken är att få ett nej,
även om individen ofta hoppas på ett ja.
Visst går det att få ett ja.
Chansen är att få ett ja.
Risken är att få ett nej.

Men det har blivit förkortat till orden...

'Man kan bara få ett nej'.

Som att se saker mer till vilken risk som måste tas.
Snarare än som en chans att faktiskt bli glad.
Om du utstrålar att du ser slaget som 'redan förlorat'.
Hur stor är då chansen att någon säger 'ja'?

Så även om du skulle få avslag.
Skall du väl signalera hopp?
Varför annars fråga alls?
Varför annars fråga alls?




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 459 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-12-16 00:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP