Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Just nu idag

 

 

 

idag just nu idag

ljuset klarare än på mycket länge

nyckelharpa

förgätmigejblom konvalj

och

vitsipporna

 

kan höra dem sjunga

sången

om

den sköraste rosen som brast

 

var det du?

 

idag just nu idag

lyfte jag bort hela instängdheten

och lät

smärtfåglarna flyga fritt

de återvänder

alltid

till kvällen

före mörkrets inbrott

natten

 

jag lägger mig stilla

på mattan

försöker sedan hålla andan

så länge jag kan

men

ger upp till slut

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 302 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-10-11 15:27

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Underbar poesi! Man kan känna vårdoften av liljekonvaljerna som kontrast mot mörkrets och smärtans inbrott.
2017-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP