Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Många minnen blir det, av olika sorters väder i olika minnesvärda sammanhang. Hemliga gruppen och innersta kretsen. Vad har de att säga varandra? Intensiva övertygelser om att ersätta ett tyranni med ett annat?


Upplevelser av regn





Det lustiga är att regn eller nederbörd, är lika populärt som dagar och äventyr utan. Att det regnar är därför något som kan tänkas ge individen minst lika mycket känslor inom sig, som om snö, hagel eller olika former av uppehåll.

En hel del individer skulle kunna veta att berätta om olika sorters äventyr. Stora som små, egna eller andras. Påhittade för stunden eller som en 'kultur' av berättande och återberättande.

Liksom det som kunde ha hänt, men inte gjorde det. Romaner, historier, korta och långa berättelser. Gåtor, vitsar, ordtävling, citat, parafraser, paradoxer, aforismer och texter av alla de slag.

Är personligen mer intresserad av det som inte influeras stort av ismer. Politiska, religiösa eller på annat sätt med anhängare av fanatiker, tunnelseende, luddiga övertygelser. Ismer gör just det. Involverar gärna människor i rörelser med mål som till slut ger ungefär samma resultat som det vilket sägs bekämpas.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 590 gånger
Publicerad 2017-12-17 12:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP