Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ill : Gustave Dore ur "Divina comedia"


HELVETET SKÄRSELDEN OCH PARADISET

Är detta helvetet ?

- Ja,det kan du ge dig fan på !

se på de där utan tungor

som straffas för sina lögner.

*

Och beskåda de som irrar omkring utan huvud,

för att de aldrig använde det

på rätt sätt.

*

Där borta har vi de som bara gjorde ont,

de pinar nu varandra i evighet,

som hämnd för det de gjort

med varandra i livet.

*

Och betrakta dem som dväljs

där borta,

som könlösa för sina brott

mot naturlagen.

*

Är det här "Skärselden" ?

*

- jodu ! detta är prövningarnas eld,

som utsätta människornas karaktär

och moral

i vars sanningshalt

de säga sig vara

utvärderas.

*

 

Har vi nått paradiset nu ?

 

- Hit kommer alla som oförtjänt

dött en för tidig död

och vars ambitioner

varit goda.

*




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-10-12 13:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP