Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN DANSK FÖRFATTARRÖST SOM FÖRSVANN

Efter att den danske manusförfattaren
och journalisten Paul Henrik Trampe's
1944-1982, radiopjäs " Stemmer der
draeper" (rösterna) svensk titel,sänts i
svensk radio 1981,försvann författaren
helt plötsligt och vilda spekulationer
uppstod om allt ifrån
utomjordiska kidnappningar
och mystiska Bermuda-trianglar,
som hans pjäs "rösterna"
hade vissa kopplingar till.

Hans lik flöt senare iland i Kristian-
sand, utan att någon misstanke om
brott kunnat fastställas,däremot sätter
man dödsorsaken i samband med hans
bipolära sjukdom,
som inte helt bekräftats som den
primära dödsorsaken genom självmord.

Lyssnar man däremot på pjäsen "Rösterna"
finns starka associationer att man kan
mördas genom att drivas till självmord
av "Rösterna"

Ingår som nr 144 i "Litterära brottstycken"




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 404 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-10-13 14:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP