Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den coolaste

 

 

 

Vi satt på handelsbodens

långa breda trappa.

han och jag

He was my half-brother Thorvald

engineer

lång och ståtlig stark smart

han var

Den coolaste av alla

coola

 

Vi var där tillsammans

han

den coolaste

mästaren Thorvald

och det nästcoolaste självet

Göran

vi var båda coola

 

men det var jag

som hade kniven instucken

i en slida av läder

broderad

med mässingsbeslag

-

jag kände mig

rent farlig

och mycket mycket

cool

 

midsommardagen

led mot kväll

och

det skulle bli dans på

ungdomsgården

Walhalla

 

vi bara väntade

där

nous étions tranquilles

helt coola

 

idefix var kanske

den

att Thorvald skulle kunna spana in

brudarna

som kom med turbåten

från

sommarstugan

 

Då kommer

den skräckinjagande busen

Herbert

med slokande huvud

fram till Thorvald

säger:

jag ber om ursäkt för igår kväll

jag var rätt full då

jag kom in”

 

så väntar han

på något ursäktande svar som

äsch du det gör inget”

men

det han inte vetat är

väl det att

Thorvald är den coolaste

av coola

-

så han

får inte den allra

minsta lilla uppmärksamhet

och går därifrån

med huvudet

nerböjt

 

vi dom coola

sitter ännu kvar på trappan

och vänter

 

men Thorvald han

är bara den coolaste av alla

coola

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-10-23 19:54

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så levande fångat personporträtt, verkligen en cool kille! Hur ska det här sluta?
2017-10-23

    Sefarge VIP
Asperger?
;?
2017-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP