Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

UDDA POETER ÄR LIKT REGNBÅGAR I POESINS STJÄRNHIMMEL

Verner Boström 1896-1982 Lappträsk,
svensk diktare som inte enbart gav ut
sina dikthäften på "eget"förlag,
utan var också "egen"
även i sin diktning,i en slags ständig
upprepande verskonst likt refränger.

Under sina sju verksamma år från
1965-1972 gav han ut 21 diktsamlingar,
som det skulle dröja till 2006
innan någon litterärt intresserad
recensent började forska på denne
avvikande poets livsverk.

De här udda poeterna är som regnbågar
när de tillåts skimra,
i dess gåtfullt poetiska stjärnhimmel.

Ingår som nr 148 i "Litterära brottstycken"




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 569 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-10-24 13:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP