Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi stod på kajen (bearbetad version)

 

 

 

Vi stod där

tätt tillsammans

på kajen

vid småbåtshamnen

utanför

gamla saluhallen

 

du och jag

 

i ett enda

oförglömligt ögonblick

såg vi oss oss

såg vi

såg vi oss

och jag insåg då omedelbart

min egen

totalitära hjälplöshet

totalt

 

hade vi inte

en stund tidigare idag

suttit

på uteserveringen

kaffe med hjortronwiener

vaniljglass

 

mina speglande solglas

omsorgsfullt

dolda

osäkerhet

 

svärtan i dina pupiller

 

Vi stod där

tätt tillsammans

på kajen

vid småbåtshamnen

utanför

 

och framför oss

täckt av en presenning låg något

men

man kunde se dom blöta

skorna sticka fram

under kanten

drypande

våta

 

vi stod där tysta

men

jag kände din kroppsvärme

intill min

 

vi gick upp mot

centrum

stämningen mellan oss var

tryckande

 

sedan frågade du

oväntat

hur ser din idealkvinna ut?”

jag svarade inte så

du upprepade

frågan

då släppte jag en hörbar

fjärt

-

och då

gick du med snabba steg

bort från mig

jag försökte inte förklara mig

bara följde dig med

blicken

 

hela vägen upp längs

Esplanaden

försökte du gå alltför snabbt

men

det såg jobbigt ut

i den svarta nästan fotsida

festblåsan

jag köpt åt dig tidigare

i veckan

-

men jag såg inte tårarna

fast jag väl visste

var de fanns

 

var det då

någonting brast för mig

innanför skalet

-

var det jag?

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 344 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-10-24 17:16

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket vackert väver orden sig in i känslorna - dom rör något inom som känns vemodigt.
2017-10-25

    ej medlem längre
Vilken kärleksförklaring! Just det utelämnande hos diktjaget, att allting under ytan inte är vad det ser ut att vara, gör det hela ännu starkare. Så skickligt jobbar du med kontraster och melankoli. Man kan inte låta bli att gilla denna texten bara så jättemycket!!!
2017-10-25

  henke_r
Fjärten är ett ytterst oväntat element i denna eleganta kärleksförklaring. Jag älskar sådana inslag:) I vanlig ordning rör du dig med ett mycket vackert språk.
2017-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP