Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tystnaden

 

 

 

tystnad

den ungerska dirigenten höjer

båda händerna med

taktpinnen i

vänstra

 

var det jag som

synes gå längs dessa tysta

nattliga gator

då nu

ingen annan rör sig här om natten

utom den katten

 

men tänk

om det inte är jag

som rör mig ensam

här som nu om natten

utan staden den synes flöda

genom mig

sakta

 

med alla de tysta höghusen

av rappad betong

och

med fönsterglasen svävande

genom mina svarta

tomrum

 

men

det lyser svagt från öppet fönster

någon spelar dämpat

fusionsjazz

och jag

som

-

-

men så helt

plötsligt följer då

sista satsens snabbt forcerade

temporesning

och

denna vidunderligt virvlande

finalsektion

med en kort avslutande

-

treklang

 

jag lyfter händerna över

klaviaturen

och

låter dem bara flyta ut i rymden

tystnad

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-10-29 19:13

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det finns en rörelse i texten, som musik som rör sig inuti landskapet hos den som lyssnar. Jag tycker texten är riktigt stark. Kanske är det till och med så, att det är i tystnaden musikens kraft är som starkast?
2017-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP