Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Julian Tuwim


Med smulor av ungdom - vad göra?

 

 

 Med smulor av ungdom - vad göra? Kasta till fåglar?

 Man får kasta, man får lägga i ord

 De ska flyga bort glada att återkomma och hämta nya

 Orden och fåglarna  på hoppets vinge likaså.

 

 Vad säger du? Att de inte finns!

Att de inte finns, säger du till stackarna.

 

 Kommer de tro? Nej, det ska de inte göra.

 Fram till den sena molniga natten

 Ska de vänta bakom fönstret, 

 Med vingarna ska de slå mot glaset

 Och falla döda och trofasta fåglarna och orden likaså

AL




Övriga genrer (Översättning) av alicja lappalainen VIP
Läst 311 gånger
Publicerad 2017-11-02 07:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

alicja lappalainen
alicja lappalainen VIP