Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fallande



Bladguld på fall,
prislösheten devalverad,
att strös på marken

fallandet om hösten
i och med vinden
och utan

bågformad gestik,
visande och
under-visande
med tyst mimik

att allt måste falla,
även du,
dig själv förutan

så att nu
blir ett då
och ett sedan.












Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 431 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-11-02 17:04



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
"även du,
dig själv förutan

så att nu
blir ett då
och ett sedan."

Djupsinnigt och fyndigt snickrat!
2017-11-16

  Rise Little One
En lugn och fin ballad om en årstid.
2017-11-03

  Gunnel Eriksson VIP
Ett fallande för vila och kraft
att resa sig igen. Vacker dikt.
2017-11-03

    ej medlem längre
Så fint... "Bladguld på fall".
2017-11-02

  Eva Langrath VIP
Tycker om tonen i orden till mig talar den om naturen som går till vila, om livets ändlighet och om överlåtelsen som möjliggör ett nu ett då ett sedan.
2017-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP