Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Något bortom bergen

 

 

 

en tidig morgon

som just

nu

 

jag går ut

i det daggvåta gräset

helt vindstilla

och

trädens fraktala grenverk har funnit

inre frid

 

ett par bofinkar

övar avslutande kadenser

jag går stigen

ner

mot stranden

 

det sjunger inom

mig

en gammal barnslig sång

balladen

om david Crocket

som

aldrig missar sitt vedermål

och bara

rider över stäpperna

david david

Crocket

-

rider hela dagen lång

 

jag försöker vissla

den också

men slutar snabbt då jag inser

att jag visslat falskt

 

varför ler jag

över mitt misslyckade försök

perfektionisten

göran?

 

det råder en sådan där

sällsamt

rofylld stämning i skogen som

om träden

viskade någon djup

sanning

i mitt högra öra

det

filosofiska

 

jag når stranden

ser ut över den svenska sjöns

spegelblanka

yta

som döljer

dom stora dunkla

djupen

 

tänker på hur olika vi två

är som

-

eld och vatten

 

ändå finns därinne

något

bortom bergen

som drar oss tillsammans

vet du?

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-11-05 06:02

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Vaggas lugnt in i ro..Bra och Mästerligt skaldat!
2017-11-05

  henke_r
Stämningen i naturen är både rofylld och intensiv på samma gång. Lite samma känsla jag får när jag läser Herman Hesses Siddhartha. Och ur det harmoniska tillstånd diktjaget befinner sig i föds en insikt som är värd att filosofera kring.
Snyggt!
2017-11-05

    ej medlem längre
Det vilar ett oerhört behagligt, meditativt lugn över den här dikten, en slags inre frid. Visst finns det någonting i djupen och bortom bergen.
2017-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP