Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Något litet om. Några syn punkter. Ett försök att förklara saken i ord, det andra kanske bara känner. Att stundom förklara verkligheten för ett barn kan ge upphov till egna upptäckter och insikter. Några av dem hamnar troligen här.


Brotts ut övning





Ett brott är inget brott om någon låter sig mutas,
skrämmas eller på annat sätt
'sopats under mattan'.
Brott är en eller annan enskild händelse.
Som blir upptäckt
genom att något oförutsett händer, inträffar.
Brott begås i och för sig tills det upptäcks om någonsin,
bara att de kallas händelser då.

Exempel på brott är det rätt gott om.
En del av dem kallas bedrägeri, skandal,
manus till bok, film och andra sköna konster.
Ibland sammanfaller några av dessa
eller liknande element.

Om exempelvis sport.
Det kan vara litetav varje.
Då det kan även leda till brott.
Liksom det kan finnas de vilka se det
som en utmaning att begå just kriminella handlingar.

Muta eller mutor kan exempelvis vara reda pengar,
känslomässig utpressning, manipulation
eller försök till, förberedelse av.
Mobbning befinner sig här i en sorts gråzon
och faller ofta under 'de oskrivna reglerna'.

Varav en är att så länge någon 'kommer undan' med
att förbryta sig mot dem,
är det fungerande och ibland satt i system.
Men tangerar som sagt gränsen till ett mer kriminellt beteende.
Impulsiva och ofta plötsliga möjligheter
(tillfället gör tjuven) öppnar sig till brottsliga handlingar.

Något litet om hämnd.
'Hämnd ljuva hämnd' som är en parafras på ett känt ordspråk.
Exemplifieras här med ett meningsutbyte kallat
Det är synd om dig.

- Du tycker att jag bör hämnas?
- Absolut!
- Och om du själv någon gång skulle verka begå någon liten förbrytelse.
Hur tycker du då att den möjliga hämnden borde drabba dig?
Lätt eller hårt?




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 450 gånger
Publicerad 2017-11-07 01:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP