Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har stött på människor som vill kunna svära sig fria från att vara 'kriminella' nog att bryta mot regler, skrivna som oskrivna. Hur trovärdiga de än kan ha varit innan... I alla fall individen säger saker som 'alla utom jag är 'dumma'...


Vanliga funderingar år 2017 och bakåt





I.
När någon är färdig att kasta ut teven eller datorn genom fönstret, brukar den personen då komma ihåg att öppna detta fönster först?
Och drar de ut sladden till apparaten?
Är det någon skillnad på öppna fönster om de har två eller tre glas i ramarna?
Om det är en onsdag ojämn vecka, men jämnt datum...
Spelar det in?

II.
När en människa går ut i nattens mörker, så här års, finns det då en mindre armé med folk som har till uppgift att färdigställa allt inom ens synfält först?
Och finns det de vilka fäller ihop den del av verkligheten jag lämnar bakom mig?
Tänk om jag inte alls är på väg till jobbet, utan bara tar en tur runt huset och sedan går in igen.
Vem håller egentligen reda på vad jag eller någon annan har för sig?
Går det att få tala med någon i ansvarig ställning och 'tala om saken'?

III.
Om det finns fler dimensioner än den här, exempelvis ett dussin, är då 'himlen' bara en av dessa?
Eller är det en 'egen' plats, utöver dessa dimensioner?
Om de är exempelvis ett dussin och jag hamnar i nr fyra och den i sin tur har tolv dimensioner...
Hur många dimensioner kan en annan då räkna med att det finns?
Tänk om jag inte hamnar i samma dimension som, om jag nu kommer dit, familjen.
För tänk om de kommer till olika ställen och himlen inte hör dit alls.
Finns det biljardbord där?
Fast om de saknar bollar och köer, vad är det för mening med hål i dem då?




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 597 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-11-11 00:43



Bookmark and Share


  Hopplös själ
Tänker "meningen med livet!?"

Ibland vill jag dock tänka mindre och agera mer!


2017-11-12

  TrollTörnTrappan VIP
Jag brukar undra precis samma saker ;-) Nåväl, får god lust att svara både det ena och tredje... men bör nog nöja mig med att njuta av fascinationen som dessa intrikata funderingar väcker upp!?!
2017-11-11
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP