Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Martyren

När återvänder martyren till mig?
Jag ska plantera hans minne hos hans barn och fru
Vi ska gråta med varandra för att sedan äta frukost
En liten stund är nog…
Vad ska hända med dig när du just dött?
Ser du Gudarna?
Vad säger de?
Får du plats där?
Gudarna bor i paradiset
Medan djävulen är rektor till helvetet
Jag förväntar mig allting
När återvänder martyren till mig?
Är de ångerfulla?
Jag övertalade dem om det
Dina barns tårar rinner på din grav
Dina vänner gifter sig med din fru
ändå är du ansvarig för landet
även om det är min uppgift nu, när du reser
Vi kan i alla fall säga att allt går bra!
men du återvänder aldrig hit för att du behövs där
ingenting finns här, annars döden… annars döden...
-----




Prosa av Ibrahim Zoro
Läst 228 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-11-13 15:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ibrahim Zoro
Ibrahim Zoro