Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bussen till alphyddan

 

 

  

peacock-sommar

bussen till alphyddan

berg & dalbana pariserhjulet högt

sockervadd hattara

spöktåget

 

Helsinki by night

 

vi gick längs stranden mot mejlans

det var snö och

rätt kallt

-

men du sade inget då

och

vad kunde jag väl ha sagt efteråt

vad snackade vi

om

egentligen?

 

peacock-sommar

och

det var inget fel med Aila heller

rundnätt söt

-

hon studerade medicin vid uni

ett par år äldre

men

det var nog min mor

som skickat oss till nöjesparken

för att Aila

skulle lära mig snacka högfinska

korrekt

-

kuulostaako jo paremmalta?

 

men usch vilken

hackig konversation det blev

 

vi gick längs stranden mot mejlans

det var snö och

rätt kallt

-

jag förmodar

att du blev rätt besviken men

det var ditt förslag

att vi skulle

på en vinterpromenad

och du trodde

väl att då?

 

(PS)

kuulostaako jo paremmalta?” (finska)

betyder

låter det redan bättre?”

 (Peacock-sommar) syftar på den gamla innescen "Peacock-teatern" som byggdes 1950 på Borgbacken (H:fors nöjespark) Byggnaden har nu rivits och där skall uppföras något nytt och ståtligare !




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 320 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-11-17 00:28

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Sommaren kan spridas även över vinterland, men här bryter solen inte riktigt igenom. Orden däremot, om inte mellan de två i dikten, så mellan dikten och läsaren. Vemodet, det hägrande nöjesfältet och språkets uttrycksfullhet gillas.
2017-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP