Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett minne

Det är natt.
I kölden vilar staden och vinden tillsammans.

Jag lämnar det trånga utrymmet. Hon är blond.
En mållös lek. Knappast spektakulär.
Hastigt avbruten.

Oslo finns omkring mig.

Någonstans ifrån hörs ett solo spelas.

Starkare starkare när stegen närmar sig.

Från trappans översta steg, genom kölden, tränger
duniga toner från en saxofon.
På väg mot Karl Johans neonbelysta gate.

Vad det var för musik vet jag ej.

Den petade i såren. Kanske för att läka.

Fästningen mot minnen har fallit.












Fri vers (Prosapoesi) av Rolf Winnerholm VIP
Läst 426 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-11-20 10:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rolf Winnerholm
Rolf Winnerholm VIP